منتديات ابوحجر الشامله

اهلا ومرحبا بك عزيزي الزائر,,,
التسجيل مجاني,,
او سجل دخوللك ,,
ونتمني لكم قضاء امتع الاوقات....
مع تحيات الاداره,,,

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات ابوحجر الشامله

اهلا ومرحبا بك عزيزي الزائر,,,
التسجيل مجاني,,
او سجل دخوللك ,,
ونتمني لكم قضاء امتع الاوقات....
مع تحيات الاداره,,,

منتديات ابوحجر الشامله

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



    الملوخيه بالجمبرى

    نمر
    نمر
    نائب المدير
    نائب المدير


    ذكر الجدي القط عدد الرسائل : 305

    تاريخ الميلاد : 01/01/1976
    العمر : 45
    المكان : محافظة حلوان
    المزاج : تمام التمام
    تاريخ التسجيل : 26/08/2007

    GMT + 3 Hours الملوخيه بالجمبرى

    مُساهمة من طرف نمر الإثنين 24 سبتمبر 2007, 8:26 am

    المقــــــــــــــــــــــــــــادير

    ربع كيلو من الملوخيه المجمده او الطازجه المخروطه ( يكون افضل )

    نصف كيلو جمبرى منظف جيدا

    بصله مقطعه مكعبات

    جزره

    وحلقات ليمون

    ثوم مدقوووووق

    ربع حزمه كزبره خضراء

    طمطمايه
    كزبره ناشفه وفلفل اسود وحبهان ومستكه وملح

    3 ملاعق من السمن


    طريقــــــــــــــــــــــــه التحضيـــــــــــــــــــــر

    اسلقى الجمبرى فى الماء وضيفى له البصل والجزره والطماطم ومقدار من الثوم وحلقات الليمون والكزبره الخضراء والفلفل الاسود والهيل والمستكه وورق الغار والملح


    صفى مرق الجمبرى وانزعى الجمبرى وضيفيه الى المرق المصفى واعيدى غليه ثم ابعديه عن النار واضيفى الملوخيه المخرطه وقليل من الثوم المدقوق والكزبره الناشفه المطحونه
    ثم اقلى الثوم فى السمن واضيفى له كزبره مطحونه ثم اعملى تشششششششششششششششششششششششششششششششش




    فى الملوخيه وغطيها جيدا لمده خمش دقائق

    معلش لازم تتخضوا عشان تطلع حلوه

    ملحــــــــــوظه سمك الملوخيه حسب الرغبه فى ناس تحبها سميكه وفى ناس تحبها خفيفه انا شخصيا بحبها خفيفه
    وبالهنا والشفااااااااااااااا

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء 07 ديسمبر 2021, 8:02 am