منتديات ابوحجر الشامله

اهلا ومرحبا بك عزيزي الزائر,,,
التسجيل مجاني,,
او سجل دخوللك ,,
ونتمني لكم قضاء امتع الاوقات....
مع تحيات الاداره,,,

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات ابوحجر الشامله

اهلا ومرحبا بك عزيزي الزائر,,,
التسجيل مجاني,,
او سجل دخوللك ,,
ونتمني لكم قضاء امتع الاوقات....
مع تحيات الاداره,,,

منتديات ابوحجر الشامله

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



    طريقه تدميس الفول البيتى

    نمر
    نمر
    نائب المدير
    نائب المدير


    ذكر الجدي القط عدد الرسائل : 305

    تاريخ الميلاد : 01/01/1976
    العمر : 48
    المكان : محافظة حلوان
    المزاج : تمام التمام
    تاريخ التسجيل : 26/08/2007

    طريقه تدميس الفول البيتى Empty طريقه تدميس الفول البيتى

    مُساهمة من طرف نمر الإثنين 24 سبتمبر 2007, 8:42 am

    المقادير
    كوب فول مصرى (( نقوا الفول الكبير ويكون لونه فاتح مش بنى غامق ))
    نصف كوب فول المدشوش
    ربع كوب عدس احمر مغسول ومصفى
    ماء
    نصف ليمونه

    طريقه التحضير

    يغسل الفول والفول المدشوش جيدا وينقع لمده يوم كامل او لحد ما الفول ينفش

    نصفى الفول المنقوع جيدا ونضعه فى دماسه فول ومعه العدس واليمون والماء

    نتركه يغلى على النار وبعد الغليان ننقله على سخان كهربائى صغير وهادئى الحراره ومغلف بورق فويل ونترك الفول الى ان ينضج جيدا والنضج على حسب رغبه وذوق كل شخص

    وهوا غالبا بياخد من 4 الى 5 ساعات
    نمر
    نمر
    نائب المدير
    نائب المدير


    ذكر الجدي القط عدد الرسائل : 305

    تاريخ الميلاد : 01/01/1976
    العمر : 48
    المكان : محافظة حلوان
    المزاج : تمام التمام
    تاريخ التسجيل : 26/08/2007

    طريقه تدميس الفول البيتى Empty رد: طريقه تدميس الفول البيتى

    مُساهمة من طرف نمر الإثنين 24 سبتمبر 2007, 8:44 am

    فول اسكندرانى


    المقادير

    مقدار من الفول المدمس السابق او علبه فول مصفيه ومغسوله
    طحينه بيضا
    كمون وكزبره وملح وليمون وشطه حمره حسب الرغبه
    بقدونس وطماطم وبصل اخضر مفرومين
    زيت ذره او عباد الشمس

    الطريقه

    سخنى الفول جيدا
    ضيفى كل المكونات وقلبى جيدا واهرسى الفول حسب الرغبه

    وبالف هنا وعافيه

    فول بالبيض

    المقادير

    مغرفه فول مدمس
    ثلاث ملاعق زبده طبيعى انكور
    بيضه
    فلفل اخضر مكعبات
    فلفل اسود وملح وكمون وكزبره

    الطريقه
    سيحى الزبده ضيفى الفلفل قلبى قليلا ثم ضيفى البيضه والفلفل الاسود انتظرى دقيقه لحد ما تجمد قليلا ثم قلبى البيضه وبعدين ضيفى الفول والكمون والكزبره والملح واهرسى الفول حسب الرغبه
    وبالف هنا وعافيه

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة 26 أبريل 2024, 10:02 am